Manager cultural: Shen Yun transmite "spiritualitate la toate nivelurile"


Dna Quintana a participat la spectacolul Shen Yun de la Teatro Opera Citi din Buenos Aires, Argentina.
Dna Quintana a participat la spectacolul Shen Yun de la Teatro Opera Citi din Buenos Aires, Argentina. (Elina Villafane/The Epoch Times)

Shen Yun Performing Arts transmite spiritualitate la toate nivelurile, conform managerului cultural al Argentinei, Raquel Quintana.

Doamna Quintana, care este şi vicepreşedintele Fundaţiei Gustavino Carlos, a participat la premiera mondială a dansului clasic şi muzicii chineze, pusă în prezent în scenă la Teatro Opera Citi, pe 21 decembrie.

"Mi-a plăcut spectacolul, a fost uimitor. Coregrafia, rochiile, dansurile, totul ... Echilibrul este cu adevărat fantastic", a spus ea. "Mi-a plăcut foarte mult şi aş reveni".

Shen Yun cu sediul în New York a fost lansat în 2006 cu misiunea de a revigora patrimoniul cultural al Chinei, aproape distrus de mai bine de 60 de ani de regimul comunist, explică site-ul web al companiei.

Fundalurile animate high-tech s-au potrivit armonios cu costumele lucrate manual de fiecare nuanţă. Iar calificarea şi agilitatea mişcărilor dansatorului se sincroniza cu cea a Orchestrei Shen Yun, care cânta compoziţii ce combinau instrumente estice şi occidentale.

Doamna Quintana a declarat că prezentarea a oferit "spiritualitate la toate nivelurile".

"Cred că ne aflăm într-un moment [în care] avem nevoie de multă armonie, iar acest spectacol o oferă. Multă speranţă, delicateţe .... Acestea sunt valorile pe care le transmite", a reiterat ea.

"Este ceva necesar - un pic de ... frumuseţe, armonie, perfecţiune, echilibru, asta fiind ceea ce transmite acest spectacol. În acest sens, cred că este foarte pozitiv pentru această cultură care se manifestă în vremuri dificile. "

Doamna Quintana a încheiat cu o recomandare către prietenii şi familia ei să vadă spectacolul, spunând că este "un spectacol ce nu vă va dezamăgi".

Informaţii de Axel Borgia şi Raiatea Tahana-Reese.

Shen Yun cu sediul la New York are trei companii care organizează turnee mondiale în fiecare an, având misiunea de a reînvia 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org.

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură