Shen Yun soseşte în Buenos Aires pentru a începe turneul din 2013

Artiştii şi personalul companiei internaţionale Shen Yun Performing Arts sosesc la Aeroportul Internaţional Ezeiva din Buenos Aires, Argentina, 9 decembrie 2012.
Artiştii şi personalul companiei internaţionale Shen Yun Performing Arts sosesc la Aeroportul Internaţional Ezeiva din Buenos Aires, Argentina, 9 decembrie 2012. (Federico Romero / ESSE Development)

Buenos Aires - Artiştii de la compania internaţională Shen Yun Performing Arts au sosit la Buenos Aires pentru a începe duminică un turneu mondial Shen Yun 2013, urmând a ţine reprezentaţii în capitala argentiniană.

"Suntem foarte fericiţi să fim aici", a declarat doamna Zhang Tiejun, director al Shen Yun International Company, când artiştii au aterizat pe Aeroportul Internaţional Ezeiza, pe 9 decembrie.

Fiind întâmpinaţi de vremea însorită din Buenos Aires, Zhang a afirmat că prima lor oprire din turneul mondial din acest an este în capitala Argentinei.

"De aceea este atât de important pentru noi să avem cel mai bun spectacol", a spus Zhang.

Înfiinţată în anul 2006, Shen Yun Performing Arts cu sediul la New York, reînvie 5.000 de ani de civilizaţie, potrivit site-ului său.

Spectatorii reprezentaţiilor Shen Yun sunt purtaţi de-a lungul secolelor, de la legende ale creaţiei culturale tradiţionale chineze, până la diferite dinastii şi regiuni din cadrul Regatului Mijlociu.

Compania prezintă în fiecare an o gamă complet nouă de dansuri, cântece şi partituri muzicale.

Shen Yun este liderul mondial în muzica şi dansul clasic chineze şi se mândreşte cu un număr mare de artişti de talie mondială, inclusiv dansatori premiaţi pe plan internaţional, cântăreţi de renume şi o orchestră care interpretează cu măiestrie partiturile originale ce însoţesc dansurile coregrafiate.

Începând pe malul Rio de la Plata din Argentina, Shen Yun va continua sezonul din 2013 cu spectacole în întreaga lume, inclusiv la teatre de renume cum ar fi Lincoln Center din New York şi Kennedy Center din Washington DC.

În Buenos Aires, spectacolul este prezentat de Asociaţia Falun Dafa din Argentina şi este sponsorizat şi de Ministerul Culturii din oraşul Buenos Aires.

Shen Yun va avea spectacole în Teatro Ópera Citi din Buenos Aires, între 13-21 decembrie. Buenos Aires este singurul oraş sud-american inclus în tur.

Shen Yun cu sediul la New York are trei companii care organizează turnee mondiale în fiecare an, având misiunea de a reînvia 5.000 de ani de cultură tradiţională chineză.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org.

The Epoch Times este sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură