Maia Sandu se va adresa în instanţă: Ion Chicu spune minciuni pe bandă rulantă, la fel ca stăpânul lui, Dodon

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Preşedintele PAS Maia Sandu a anunţat, vineri, că va merge în instanţa de judecată şi-i va cere premierului Ion Chicu să-şi recunoască minciunile. Declaraţia vine după ce, într-un mesaj recent pe Facebook, prim-ministrul susţine că liderul PAS ar fi votat pentru concesionarea aeroportului către Avia Invest în toamna anului 2013 şi pentru garanţia de stat din 2014 după furtul miliardului etc.

Maia Sandu consideră că Ion Chicu şi Igor Dodon spun exact minciunile din campania prezidenţială din 2016, insinuând că Guvernul Sandu ar fi reeşalonat datoriile Avia Invest acumulate din 2013 până în 2019. „A mai rămas să povestească despre '30 de mii de sirieni'... Toate aceste acuzaţii sunt false.”

„Cum e sacul, şi peticul. Ion Chicu spune minciuni pe bandă rulantă, la fel ca stăpânul lui, Dodon. În loc să se îngrijească de viaţa şi sănătatea oamenilor întrucât doar în ultima săptămână s-au îmbolnăvit 948 şi au murit 49 de oameni de Covid 19, pe Chicu îl preocupă doar campania electorală a lui Igor Dodon”, a scris preşedinta PAS pe contul său de socializare.

Totodată, Maia Sandu a ţinut să sublinieze că aşteaptă cu mare nerăbdare ca justiţia să examineze cererea depusă de echipa PAS încă în septembrie 2019 pentru anularea contractului de concesionare a aeroportului şi ca procuratura să-i scoată la lumină pe toţi beneficiarii acestor furturi. Cei care au primit banii pe cont şi cei care i-au primit "în geantă".

Igor Dodon a declarat, joi, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate că Guvernul Maiei Sandu ar fi reeşalonat plata a milioane de lei datorii ale Avia Invest către stat. Reprezentanţii PAS însă i-au amintit preşedintelui şi premierului moldovean că decizia dată a fost luată de Octavian Nicolaescu, fost şef al Autorităţii Aeronautice Civile pus în funcţie de Guvernul Filip în 2018 şi destituit de Guvernul Maia Sandu imediat ce s-a aflat despre decizia care îl favoriza pe Şor.

PAS consideră că regimul Dodon-Chicu nu este capabil să facă absolut nimic pentru R. Moldova. Fiind deja în al patrulea an de mandat, Dodon nu a restituit nici măcar un leu din miliardul furat. Chicu are deja şase luni de când este în funcţie şi nu a reuşit să anuleze contractul de concesionare a aeroportului (pe baza cererii de anulare depusă de Guvernul Maia Sandu încă în septembrie 2019).

Neavând ce prezenta opiniei publice fie din cauza incompetenţei, fie a existenţei unui interes concret de a nu recupera banii din miliard şi de a nu întoarce aeroportul statului, nu le rămâne altceva decât să acuze pe alţii, susţine deputatul Litvinenco precizând că oamenii oricum văd şi aud indiferent de propagandă ieftină la care recurg în prezent autorităţile de la Chişinău asemenea regimului Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe