Maia Sandu: Dodon şi PSRM pregătesc fraudarea alegerilor, modificând în grabă legislaţia electorală

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Igor Dodon ştie că va pierde alegerile prezidenţiale, că oamenii nu-l mai vor, de aceea a început să vină cu acţiuni prin care să fure votul oamenilor, constată Maia Sandu, menţionând că PSRM insistă pe unele modificări la Codul electoral care merg pe contrasens cu alegerile libere şi corecte.

Preşedintele PAS notează că deşi marţi au fost organizate dezbateri publice, iar fracţiunile parlamentare şi societatea civilă au avut numeroase obiecţii, pentru şedinţa de miercuri a Comisiei juridice este planificată deja aprobarea raportului final.

Asta înseamnă, în opinia liderului PAS, că aceste consultări au fost organizate doar de formă. Sub pretextul ajustării Codului în conformitate cu recomandările Curţii Constituţionale, socialiştii încearcă să deschidă mai larg uşa fraudelor electorale.

„În primul rând, se propune scurtarea duratei zilei de votare, pentru ca mai puţini oameni să reuşească să voteze. Observatorii nu vor mai putea verifica listele electorale şi nu vor putea monitoriza şi raporta încălcările făcute până la începerea perioadei electorale şi după încheierea acesteia.

De asemenea, Dodon se pregăteşte să poată scoate afară din cursă pe oricine nu-i convine. Legea propusă nu rezolvă problema transportării organizate şi a votului contra plată din regiunea transnistreană. Mai sunt şi alte prevederi periculoase”, scrie politiciana pe pagina sa de socializare.

Maia Sandu a ţinut să sublinieze că amendamentele electorale includ şi prevederi bune, dar acestea nu mai contează dacă se pun laolaltă cu cele care permit frauda. „E ca şi cum ai avea o lege democratică, iar la final ai scrie că se introduce pedeapsa capitală pentru toţi cei care nu votează cu Dodon. Acesta trebuie să înţeleagă că oamenii nu-l mai vor şi că orice încercare de fraudare a alegerilor se va termina rău pentru el.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe