Mai multi tineri neonazisti, condamnati la inchisoare in Israel

Epoch Times România
24.11.2008

Un numar de opt tineri, dintre care trei minori, au fost condamnati duminica de Tribunalul din Tel-Aviv pentru "activitate neonazista" in Israel, fiind impuse pedepse de la unu pana la sapte ani de inchisoare, potrivit Ministerului Justitiei.

Membrii grupului, care au acceptat sa pledeze vinovati, au fost condamnati pentru o serie de delicte rasiste si actiuni violente impotriva muncitorilor imigranti de origine asiatica, consumatorilor de droguri, homosexualilor si a evreilor religiosi.

Acestia au fost gasiti vinovati in legatura cu profanarea unei sinagogi dintr-o suburbie a orasului Tel-Aviv si de plan pentru agresarea unui grup punk cu ajutorul unor materiale explozibile.

In momentul retinerii acestora, au fost gasite fotografii cu ei executand salatul nazist si purtand insigne national-socialiste. Grupul s-a autodenumit "Patrula 36" si avea ca emblema un craniu. Faptele de care sunt acuzati au fost comise intre 2005 si 2007.

Este vorba despre "un fenomen grav, socant si oribil care ne aduce aminte de evenimentele triste din Noaptea de Cristal. Faptul ca erau evrei din fosta Uniune Sovietica si ca au simpatizat cu elemente care credeau in teorii rasiste este teribil", a declarat judecatorul Tsvi Gurkinkel.

Liderul grupului, Erik Bonite, cunoscut sub pseudonimul "Ely Nazistul", a fost condamnat la sapte ani de inchisoare. El a recunoscut ca a comemorat aniversarea lui Adolf Hitler in cadrul unei ceremonii in care membrii grupului sau depuneau juramantul de a apara "rasa alba pana la ultima picatura de sange".

Judecatorul a mentionat ca nu a avut "posibilitatea sa le dea o pedeaspa mai usoara celor acuzati pentru ca cetatenii israelieni nu pot accepta acest fenomen dezvaluit de actiunile lor".

In urma perchezitiilor, au fost gasite uniforme naziste, portrete cu Hitler, un pistol si materiale explozibile. Condamnatii pot fi vazuti intr-o inregistrare video in care il obliga pe un evreu drogat sa ingenuncheze si sa ceara "iertare poporului rus pentru ca este evreu si drogat".

"Cativa membri ai familiilor acestora sunt evrei, dar nici unul dintre ei nu este considerat evreu din punct de vedere religios", a declarat anul trecut comisarul Revital Almog, care a condus ancheta, facand referire la faptul ca apartenenta la iudaism se transmite numai pe filiera materna.

Acestia au ajuns in Israel prin intermediul "legii intoarcerii" care a permis tuturor evreilor sa emigreze in Israel. In cazul rezidentilor din tarile fostei Uniuni Sovietice, acest drept a fost extins si pentru partenerii care nu sunt evrei si in cazul in care unul din bunici apartinea comunitatii evreiesti.

Potrivit statisticilor Ministerului Integrarii, dintre cei aproximativ 1,2 milioane de imigranti veniti in Israel din fosta URSS, peste 300.000 nu erau evrei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor