MAE rus: Numirea lui Rogozin vizează rezolvarea dosarului transnistrean

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva)
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva) (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.03.2012

Dmitri Rogozin, vicepremierul rus a fost numit în funcţia de reprezentant special al Kremlinului pentru Transnistria pentru consolidarea relaţiile moldo-ruse şi rezolvarea diferendului transnistrean, a explicat MAE rus într-un comunicat.

"Acordând o atenţie deosebită pentru dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova, conducerea rusă a luat decizia de a-l delega pe Dmitri Rogozin să reprezinte Federaţia Rusă în Trasnistria. Suntem convinşi că un nivel înalt de reprezentanţă din partea rusă o să confere o dinamică pozitivă dialogului politic, va contribui la dezvăluirea unui potenţial complex al colaborării bilaterale în domeniul comerţului, economiei şi în sfera ajutorului unanitar", se arată în mesajul oficial.

Totodată, partea rusă explică decizia prin atenţia care trebuie acordată rezolvării conflictului transnistrean.

"Se planifică, astfel, acordarea unei atenţii deosebite pentru reglementarea conflinctului transnistrean. Se va rezolva, totodată, un întreg spectru de întrebări, orientate spre consolidarea intereselor cetăţenilor ruşi care locuiesc în regiune", specifică diplomaţie de la Moscova.

Ministerul rus de Externe mai spune că delegarea lui Rogozin are ca obiectiv de bază stabilizarea situaţiei social-economice în Transnistria, asigurarea unui nivel de trai decent şi găsirea formulei viabile pentru rezolvarea conflictului de pe Nistru.

Amintim că la 21 martie 2012, liderul de la Kremlin a semnat un decret prin care l-a numit pe Dmitri Rogozin reprezentant al Kremlinului în Transnistria. Anterior, Dmitri Rogozin a ocupat funcţia de ambasador al Federaţiei Ruse în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor