Macron amână prezentarea unui plan anti-sărăcie pentru Cupa Mondială

Prezentarea unui plan de combatere a sărăciei de către preşedintele francez Emmanuel Macron a fost amânată până în luna septembrie, potrivit mass mediei din Franţa.
Preşedintele francez Emmanuel Macron
Preşedintele francez Emmanuel Macron (Patrick Kovarik/AFP/Getty Images)

Ministrul francez al Sănătăţii şi Solidarităţii, Agnes Buzyn, a declarat miercuri la televiziunea franceză că prezentarea “planului anti-sărăcie” ar putea fi amânată până în luna septembrie, precizează Euronews, deşi iniţial ar fi trebuit să aibă loc săptămâna următoare.

Potrivit LCI, Buzyn a sugerat că rezultatul echipei de fotbal a Franţei la Campionatul Mondial din Rusia ar putea interveni în agenda preşedintelui pentru următoarele săptămâni, deoarece acesta s-ar fi angajat să participe la meciuri dacă echipa naţională ajunge în semifinale.

Le Parisien a scris că şeful statului “nu ar dori să vadă un anunţ [privind planul anti-sărăcie] de o asemenea magnitudine să treacă neobservat, fiind prins între două meciuri cu mize foarte mari la Cupa Mondială”.

În timpul unei conferinţe de presă cu preşedintele rus Vladimir Putin în luna mai, Macron a afirmat: “Dacă echipa franceză câştigă în sferturi, voi reveni în Rusia pentru a-i susţine”.

Potenţialul meci al Franţei împotriva Braziliei sau Belgiei va avea loc în seara zilei de 10 iulie.

Pe reţelele sociale, opozanţii guvernului Macron au criticat “lipsa de prioritate” a liderului francez, numit de altfel şi “preşedintele celor bogaţi”.

“Sărăcia nu aşteaptă şi vom pierde un an”, a declarat Véronique Fayet, preşedintă a organizaţiei umanitare Secours Catholique, care luptă împotriva sărăciei.

Dar un purtător de cuvânt al preşedinţiei franceze a declarat că motivul întârzierii planului nu are nimic de a face cu Rusia. “Negocierile continue au dus la amânarea momentului prezentării”, a adăugat el pentru Euronews.

O nouă dată pentru prezentarea planului anti-sărăcie încă nu a fost comunicată oficial de către Palatul Elysee.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe