Macovei: Nu trebuie prag pentru abuzul în serviciu. Dragnea interpretează cum îi convine ca să scape de dosar

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Nu trebuie stabilit niciun prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu, aşa cum îşi doreşte preşedintele PSD Liviu Dragnea, care vrea să scape în acest fel de dosarul în care este judecat, consideră fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Dragnea se bucură degeaba şi interpretează cum îi convine, ca să scape de al doilea dosar. Eu nu susţin, nu am susţinut şi nu voi susţine introducerea unui prag de la care abuzul în serviciu să fie infracţiune şi sub care să nu fie infracţiune. Nu susţin nici declaraţia ministrului Toader, ca judecătorii şi procurorii să aibă libertatea de a aprecia că o faptă de abuz, cu o anumită consecinţă păgubitoare, este infracţiune sau nu", a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul a explicat că orice faptă de abuz care a produs o "consecinţă păgubitoare" prin încălcarea legii este infracţiune.

"Poate diferi doar modul în care este pedepsită. Aşadar, abuzul în serviciu trebuie să rămână infracţiune la orice sumă", a adăugat Monica Macovei.

Trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut recent că se impune identificarea unui prag al prejudiciului în cazul infracţiunii de abuz în serviciu, prag ce va fi stabilit de Parlament când va dezbate şi vota proiectul de lege trimis de Ministerul Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne