Macovei, despre fuga lui Ponta de procurorii DNA

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Premierul urmărit penal, Victor Ponta, a plecat să îşi facă operaţie în Turcia, sărind peste ziua în care era chemat la audieri, pentru a scăpa de orice eventuală măsură pe care procurorii DNA ar fi luat-o în cazul lui, măsură care se execută în orice stat membru al Uniunii Europene, susţine Monica Macovei.

"Ponta, de la Baku, pleacă direct în Turcia, sărind peste ziua în care era chemat la DNA. I-a fost teamă că s-ar putea cere o măsură de genul controlul judiciar care, pe baza legislaţiei europene, se execută în orice alt stat membru. Deci, dacă un judecător român emite o autorizaţie de punere sub control judiciar a lui X şi X nu este în România, dar este pe teritoriul Uniunii Europene, atunci este trimis în ţara respectivă şi trebuie să o execute. Şi-l aducea înapoi, îl aducea în România", a declarat Monica Macovei, la Realitatea TV.

Deşi admite că nu are de unde să ştie dacă procurorii DNA aveau de gând să îl plaseze pe premier sub control judiciar, fostul ministru al Justiţiei este de părere că şeful PSD era conştient de acest pericol.

"Nu am de unde să ştiu, nici nu ştiu dacă a existat în realitate, dar a fost în mintea lui. Nu ştiu dacă el avea informaţii sau nu că se întâmplă. Nu am astfel de informaţii, dar mi s-a părut evident că a sărit peste România, peste drumul la DNA pe care trebuie să-l facă, era citat. Sau mandat de aducere, pentru că nu s-a prezentat în acea zi de luni şi s-a dus direct în Turcia. Este clar că a vrut să scape de orice măsură care se ia în interiorul UE, pe colaborare, cooperare judiciară în materie penală", a precizat Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne