Cazul Ponta nu va mai fi discutat în PE. Schimb de replici dure între Cristian Preda şi premier

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Nu de mult, se punea problema audierii premierului Victor Ponta, pus sub urmărire penală în cazul Şova, de către Parlamentul European, solicitare venită din partea europarlamentarului Cristian Preda. Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a respins însă această iniţiativă, context în care şeful PSD l-a catalogat pe Cristian Preda drept duşman şi detractor al patriei, limbaj considerat specific comuniştilor de către acesta din urmă.

"Veşti bune de la Bruxelles de la Parlamentul European! Pe lângă tradiţionalii duşmani şi detractori ai României - (Monica Macovei, Cristi Preda şi încă 2-3 europarlamentari PPE) există însă şi mulţi prieteni oneşti ai ţării noastre! Aceştia au respins azi în Comisia LIBE solicitarea sicofanţilor menţionaţi mai sus de a se discuta în plen situaţia României la fel ca a Ungariei! Mulţumesc tuturor europarlamentarilor români şi colegilor noştri din Grupul Social Democrat, ALDE şi Verzi pentru corectitudine şi sprijin!", a scris joi, pe contul său de Facebook, premierul Victor Ponta.

Cristian Preda reacţionează

"Victor Ponta foloseşte un limbaj împrumutat de la comuniştii din anii 50-60, pentru a mă caracteriza: sunt "duşman şi detractor". De ce crimă mă fac vinovat? Aici intervine manipularea. Premierul nostru susţine că aş fi cerut discutarea României în plen. E fals. Am cerut anchetarea lui Ponta de către PE. Orice om normal înţelege că anchetarea lui Ponta şi criticarea României sunt două lucruri diferite. Iar motivul solicitării mele e cunoscut de toată lumea.

Când a trebuit să dea ochii cu procurorii, Ponta a făcut două lucruri: a mobilizat majoritatea pentru a bloca investigaţia, apoi, văzând că gluma se îngroaşă, a dat bir cu fugiţii şi s-a ascuns sub fustele lui Erdogan. Socialiştii europeni şi complicii lor vor trebui să răspundă pentru protejarea unui asemenea personaj ridicol. E de la sine înţeles că limbajul suburban folosit de Ponta nu mă va descuraja şi voi continuă să spun adevărul despre socialiştii români şi despre felul în care ei îşi bat joc de cetăţenii români", a fost replica lui Cristian Preda.

Europarlamentarul a amintit şi de vremea când premierul Ponta l-a numit fascist, subliniind că acest gen de comportament trădează lipsa unei educaţii solide.

"Pe mine nu mă miră că a plagiat. Aşa arată trişorul-tip: obraznic şi needucat", a concluzionat Cristian Preda.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.