M10: Parlamentarii aniversează Revoluţia votând fără ruşine noi privilegii pentru politicieni

Partidul Monicăi Macovei îi acuză pe aleşii ţării că speriaţi de rezultatul alegerilor de anul viitor şi-au mai votat nişte privilegii, pentru a mai ascunde ceva prin buzunare.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)
Loredana Diacu
22.12.2015

"Parlamentarii români aniversează Revoluţia votând fără ruşine noi privilegii pentru politicieni", acuză fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul formaţiunii politice înfiinţate de Macovei, "partidul M10 condamnă din nou, cu tărie, gestul neruşinat al parlamentarilor de a continua să voteze privilegii pentru clientela politică perpetuată vreme de 26 de ani".

"Singura explicaţie pentru ceea ce fac este că le e frică", susţine Monica Macovei, membru în conducerea Partidului M10. "Le e frică de judecata oamenilor, care-i va trimite pe toţi acasă la alegerile de anul viitor. Şi-atunci, sunt disperaţi să mai rupă o bucăţică pe care să şi-o ascundă prin buzunare, la pensie. E o nouă metodă de furt”, susţine Macovei, referindu-se la pensiile speciale pe care şi le-au votat parlamentarii pentru aleşii locali.

În consecinţă, partidul M10 face apel la Preşedintele României să arate că înţelege însemnătatea momentului politic şi să nu promulge legea care acordă pensii privilegiate primarilor, se mai precizează în comunicat.

”Acum 26 de ani, dictatorul comunist încerca să liniştească furtuna cu o sută de lei în plus. Aleşii de azi n-au înţeles nimic din acel decembrie însângerat”, spune Macovei.

Partidul M10 susţine abrogarea prevederilor umilitoare şi va acţionă ferm împotriva privilegiilor parlamentarilor în legislatura 2016-2020, în care M10 va asculta, se va ţine de cuvânt şi va reprezenta voinţa electoratului.

Reamintim că recent parlamentarii au votat în favoarea acordării de pensii speciale atât pentru ei, cât şi pentru aleşii locali, primari, şefi de consilii judeţene etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor