Luju, reacţie rapidă: Presupuse dovezi care acreditează scenariul "loviturii de stat" lansat de Dragnea

Mitingul din 10 august a fost finanţat şi din străinătate, protestatarii au fost organizaţi paramilitar, s-a încercat o lovitură de stat. Asta susţinea recent liderul PSD, Liviu Dragnea, care promitea că vor ieşi informaţii în acest sens. N-a trecut mult timp şi au apărut şi presupusele dovezi, via Luju, care a lansat o adevărată campanie de presă presărată cu acuzaţii deosebit de grave.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide. (Mihut Savu / Epoch Times)

La scurt timp după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea acuza, la Antena 3, că la protestul din 10 august s-a încercat o adevărată lovitură de stat şi anunţa că vor ieşi informaţii despre finanţarea din străinătate a mişcării Rezist, publicaţia Lumea Justiţiei (luju.ro) - unul dintre aliaţii săi mediatici - a început prezentarea "unui serial" pe această temă.

"Dar PSD ce trebuia să facă? Să o demită pe Carmen Dan, spunând că PSD le-a adus celor violenţi pietre din caldarâm. Au fost proteste finanţate şi din extern. Eu am auzit că vor ieşi săptămâna viitoare. Eu nu m-am folosit niciodată de zvonuri. E mai puţin important de unde (am auzit – n.r.). Vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi paramilitar, că au provocat întotdeauna jandarmii, au încercat să intre prin forţă în Guvern. Asta a fost o lovitură de stat", declara duminică seară Dragnea.

A doua zi, Luju a publicat un articol intitulat: "ADEVĂRUL DESPRE VIOLENŢELE DIN 10 AUGUST – Un membru #rezist rupe tăcerea şi dezvăluie tacticile prin care s-au deturnat protestele democratice, în scopul dărâmării Guvernului şi majorităţii parlamentare, prin lovitură de stat. Bandele #rezist sunt finanţate din străinătate cu sute de mii de euro. Manipularea, incitările la ură, viol şi omor, s-au făcut prin 140.000 conturi de Facebook, sub sloganul obscen “M__e PSD”. Jandarmii au fost atacaţi organizat de grupuri infiltrate."

Ce dovezi pune pe masă Luju?

Un material video în care un presupus fost membru Rezist, cu identitatea ascunsă şi cu vocea alterată, susţine că celebrul protestatar Mihai Cristian Dide ar fi vrut să provoace ciocniri cu jandarmii la mitingul Diasporei.

"Ca fost membru al grupului #Rezist am participat la mai multe întâlniri în care se organizau proteste împotriva actualei guvernări. Pentru organizarea mitingului din 10 august s-a discutat în primul rând de emoţia care trebuie să o stârnească", a declarat anonimul, care ar fi părăsit gruparea după ce "a realizat că este antrenat în activităţi ilegale, cu care nu doreşte să aibă de a face."

Publicaţia a mai prezentat o presupusă înregistrare "de la întâlnirile de taină ale #rezist" în care este vizată o cunoscută manifestantă - Angi Şerban.

Atât Dide, cât şi Angi Şerban au negat informaţiile celor de la Luju.

Pe lista neagră apare şi Florin Bădiţă, de la Corupţia Ucide.

Altă presupusă dovadă o reprezintă donaţiile online primite de comunităţile de Facebook via diverse platforme de susţinere.

Vă invităm să urmăriţi materialul video pentru a vedea reacţia lui Dide pe această temă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne