Liviu Pop, acuzat că s-a transformat în "groparul învăţământului românesc"

Liviu Pop este un ministru incompetent care aduce demagogia şi minciuna la rând de lege, astfel că, dacă va mai face parte din viitorul Cabinet Dăncilă, PNL intenţionează să depună moţiune simplă pe educaţie, a anunţat vicepreşedintele partidului Florin Roman.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

Biroul Executiv al PNL, în urma unor dezbateri extrem de consistente, a luat decizia politică de a solicita preşedintelui PSD Liviu Dragnea să nu ne mai facă "bucuria" de a-l vedea pe Liviu Marian Pop "genunche", groparul învăţământului românesc, în viitoarea structură guvernamentală, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedinte liberal Florin Roman.

"În cazul în care vom avea un Guvern învestit, cu siguranţă luăm în calcul foarte serios depunerea unei moţiuni simple pe educaţie, pentru că ceea ce face acest ministru incompetent care aduce demagogia şi minciuna la rând de lege, închiderea a circa 1000 de unităţi şcolare şi grădiniţe, prin decizii ale soldaţilor politici, directori de şcoli numiţi politic şi inspectori şcolari generali numiţi politic cu funcţii de conducere în PSD, nu face decât să îngroape învăţământul românesc. Totodată, îi solicităm public lui „genunche”, să publice pe site-ul Ministerului Educaţiei studiul de impact care a stat la baza luării acestei decizii. Să prezinte totodată bugetul pentru fiecare entitate juridică, pentru că avem confirmarea că domnul „genunche” operează la aceste reduceri de costuri practic închizând circa 1000 de şcoli şi grădiniţe dintr-un simplu motiv - nu au banii pentru creşterile salariale promise profesorilor în acest an, şi atunci în loc să vină cu noi resurse, practic au preferat să reducă costurile prin închideri totale, parţiale, comasări de şcoli", a afirmat Roman.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, ceea ce se întâmplă la ora actuală într-o şcoală de provincie este pur şi simplu alarmant şi pentru siguranţa elevului şi pentru igiena personală.

"Practic, părinţii sunt cei care aduc din banii lor săpun, hârtie igienică şi tot ceea ce au nevoie aceşti copii la scoală, şi practic „genunche” întoarce învăţământul cu zeci de ani în urmă. Este scandalos ce face acest ministru mitoman care, din punctul meu de vedere, s-a compromis total şi definitiv atât în faţa dascălilor cât şi în faţa mişcării sindicale din învăţământ din care provine", a precizat Roman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne