Lituania susţine că Moscova alimentează un război al informaţiilor

(Andrei Popescu/Epoch Times România)

Departamentul lituanian al Securităţii de Stat îi avertizează pe lituanieni în legătură cu eforturile “tot mai evidente” ale Rusiei de a alimenta un război informaţional şi de a răspândi propagandă rusească în mass-media şi reţelele sociale din Lituania, a raportat luni agenţia de ştiri Delfi, citată de Espreso TV.

Conform agenţiei de ştiri Delfi, Rusia caută modalităţi de a investi în companiile media lituaniene, sub acoperirea companiilor înregistrate în alte ţări sau prin susţinerea lor financiară, pentru a putea influenţa conţinutul care este publicat sau difuzat în Lituania.

Reprezentanţi ai unor ţări străine, nu neapărat Rusia, ar putea aborda companiile media lituaniene pentru a le propune să coopereze în privinţa răspândirii de informaţii favorabile Rusiei, în pregătirea de campanii informaţionale sau să publice direct articole “comandate”, susţine Delfi.

De asemenea, s-a raportat că, în interiorul companiilor media regionale, se fac deja încercări pentru pregătirea unei reţele informaţionale ostilă Lituaniei.

În plus, Departamentul lituanian al Securităţii de Stat cere comunităţii jurnalistice să reziste posibilelor provocări din partea Rusiei şi să informeze serviciile de securitate în legătură cu orice activitate intenţionată sau suspicioasă privind răspândirea de propagandă, utilizarea de influenţă financiară sau influenţarea conţinutului informaţional din mass media.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe