Liiceanu: "PSD este o mafie. O fiară a lăcomiei!"

PSD-ul condus de Liviu Dragnea este o fiară a lăcomiei care, după ce a prăduit România, se luptă cu colţii şi ghiarele pentru a nu fi prinsă în lanţurile justiţiei, explică filozoful Gabriel Liiceanu.
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
30.06.2018

Problema României nu e atât Dragnea, cât PSD-ul în sine, opinează filozoful Gabriel Liiceanu într-un amplu articol publicat pe Contributors. Potrivit lui Liiceanu, "persoana lui Dragnea şi soarta sa sunt lipsite de relevanţă", căci, chiar dacă pe liderul PSD îl trăzneşte fulgerul şi dispare, un alt individ la fel de nociv sau poate chiar mai toxic îi poate lua locul. Feţele răului sunt fără de număr, iar răul rezidă în structură, nu în personaj, consideră scriitorul.

„Acum alegeţi dumneavoastră: l-aţi prefera pe Nicolicea, cu limbaj şi apucături de miliţian? Pe Şerban Nicolae, grobian şi lesne jignitor de femei? Pe Tudorel Toader, specializat în prostituarea ştiinţelor juridice? Adevărul e, prieteni, că feţele răului odată intrat în lume printr-o falie a societăţii sunt fără de număr. Sunt jucăuşe, variate şi colorate ca bucăţile de sticlă ale unui caleidoscop. Dar sunt, toate, făcute din aceeaşi sticlă de proastă calitate. Sunt ca nişte flori de câmp strânse într-un mare buchet care însă miroase a pucioasă. Buchetul se cheamă PSD. Florile răului poartă numele pe care le-am înşirat mai sus şi altele, încă neştiute, care vor mai răsări din sămânţa pământului bine îngrăşat cu aşa-zisa iubire de ţară a „partidului” nostru majoritar”, scrie filozoful.

Liiceanu reaminteşte că "răul se află în structură, şi nu în accidentul persoanei pe care aceasta o generează", lucru care s-a văzut foarte bine şi în timpul comunismului. Ori, PSD a preluat de la PCR "tehnica de perpetuare a structurii şi de încatenare a liderilor", susţine scriitorul.

„După Dej a venit Ceauşescu, iar după Ceauşescu, dacă nu dispărea comunismul, ar fi venit „Nicuşor”. Comunismul e singurul sistem politic din lume în care dispariţia unui dictator nu atrage după sine dispariţia dictaturii. El este o dictatură în formă continuată, complet diferită de dictaturile punctuale”, explică Gabriel Liiceanu.

Potrivit filozofului, „PSD este o mafie care evoluează într-o societate în care, deşi decorul democraţiei şi pluralismul sunt prezente, democraţia reală e doar simulată”.

„PSD-ul condus de actualul său şef este această fiară a lăcomiei care, după ce a prăduit România, se luptă cu colţii şi ghiarele pentru a nu fi prinsă în lanţurile justiţiei. Sau, odată înlănţuită, pentru a scăpa din ele. Iar în această luptă finală, ea e pornită să sfâşie tot ce-i iese în cale. Asta înseamnă „până la capăt” în mentalitatea lui Dragnea-şi-ai-lui”, concluzionează Liiceau.

Articolul domnului Gabriel Liiceanu poate fi citit integral aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor