Liderul USR: România nu este cea a corupţilor pe care i-am văzut aseară la Strasbourg!

Asaltul continuu al PSD asupra statului de drept poate scoate România din UE, a transmis USR după dezbaterea din Comisia LIBE a Parlamentului European pe tema situaţiei din ţara noastră.
Dan Barna(USR),
Dan Barna(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România salută poziţia instituţiilor europene şi a aliaţilor României care se luptă pentru salvarea democraţiei din România, se arată într-un comunicat remis marţi de partidul condus de Dan Barna.

"Este evident că avem nevoie de o altă majoritate şi de o altă clasă politică, una care să îşi dorească să menţină România pe calea de integrare europeană şi euro-atlantică. USR consideră că este inacceptabil ca statul de drept din România să fie apărat de partenerii externi şi nu de reprezentanţii instituţiilor noastre", a punctat USR.

Liderul USR a subliniat că "România nu este cea a corupţilor pe care i-am văzut aseară la Strasbourg".

"România nu este a acestei adunări de europarlamentari cu punctaj venit de la Liviu Dragnea şi a celor care au măcelărit încontinuu justiţia şi care au întors armele împotriva cetăţenilor pe 10 august. România este a oamenilor cinstiţi care au semnat iniţiativa Fără Penali, a celor care au protestat paşnic pe 10 august, a celor care luptă pentru o justiţie dreaptă pentru că vor să trăiască într-o ţară europeană", a precizat Dan Barna.

USR susţine că mesajele transmise de Frans Timmermans au fost foarte clare şi identice cu cele pe care USR le transmite de când PSD şi ALDE au preluat guvernarea: Comisia Europeană ştie foarte bine ce se întâmplă în România.

"Iar dacă PSD-ALDE nu opresc lupta lor împotriva justiţiei, România riscă să rămână în continuare cu MCV, să se declanşeze art. 7 împotriva ţării şi, într-un final să piardă şi banii europeni. Un risc de care ar trebui ca liderii coaliţiei să ţină cont, nu să reinterpreteze în favoarea lor declaraţiile venite de la Comisia Europeană. Reacţia lui Liviu Dragnea după dezbaterea de ieri din Parlamentul European arată că liderul PSD are un plan de izolare a României şi de îndepărtare de valorile europene. Dragnea refuză în continuare să asculte criticile liderilor europeni capturând România sub control propriu. Ignorarea avertismentelor transmise de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene de către şefii coaliţiei de guvernare şi distorsionarea mesajelor acestuia, va face ca România să fie condamnată la subdezvoltare şi îndepărtată de valorile europene sub care România a cunoscut prosperitatea şi pe care cetăţenii români şi le-au însuşit", a transmis USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne