Liderul PMP, revoltat de postarea Ambasadei Ruse: Aţi ocupat România şi ne-aţi adus pe tancurile roşii un regim criminal

Liderul PMP Eugen Tomac a criticat în termeni duri controversata postare a Ambasadei Ruse la Bucureşti privind aşa-zisa "aniversare" a 75 de ani de la "eliberarea" României de către Armata Roşie.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)
Ana Ion
31.12.2018

Timpul propagandei sovietice a apus, iar Kremlinul tot nu înţelege acest lucru elementar, a transmis luni, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PMP Eugen Tomac, după o postare controversată a Ambasadei Ruse la Bucureşti care a stârnit oprobriul public.

"Moscova şi-a clădit imperiul pe teroare şi minciună şi trăiesc în continuare din propagandă, deformând cu bună ştiinţă adevărul. Înainte de a ne vorbi despre Armata Roşie, Kuzmin mai bine ne-ar explica nouă, românilor, de ce Kremlinul s-a înţeles în secret cu Hitler, în 1939, să împartă Europa şi de ce au anexat atunci, în baza acelui pact diabolic, teritorii ale României. Pactul secret semnat de Molotov şi Ribbentrop este sămânţa răului care a adus cel de al doilea război mondial şi Rusia e direct răspunzătoare pentru ororile care au urmat", a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP susţine că îşi aminteşte că, în 2009, Valerii Kuzmin, fiind ambasador la Chişinău, a cerut Guvernului R. Moldova să renunţe la predarea cursului de istorie a românilor în şcolile din Basarabia, invocând acelaşi "argument" că Armata Roşie ne-a "eliberat".

"Pentru a-l convinge că am înţeles mesajul Rusiei, am donat atunci 500.000 de manuale de Istoria Românilor tuturor elevilor din R. Moldova. M-am ocupat personal de acest demers al Guvernului României şi probabil de asta am fost declarat persona non grata în Rusia. Oricât nu şi-ar dori, Rusia nu ne poate convinge prin propagandă ieftină. Adevărul este unul singur, aţi ocupat România şi ne-aţi adus pe tancurile roşii un regim criminal, care a nenorocit aproape cinci decenii poporul român", a precizat Eugen Tomac.

Postarea Ambasadei Rusiei a stârnit comentarii extrem de dure din partea românilor, care au acuzat "Armata Roşie" de jafuri şi violuri, nicidecum de "eliberarea" României. Puteţi vedea postarea şi reacţiile aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor