Lider PLUS: Gîrbovan, reprezentanta aripii fundamentaliste antijustiţie, în linie cu Antena 3-Nicolicea-Şerban Nicolae

Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.
Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Juristul Andrei Lupu, membru al Biroului Naţional PLUS, critică dur nominalizarea Danei Gîrbovan, în ultima şedinţă a Comitetului Executiv al PSD, pentru funcţia de ministru al Justiţiei, argumentând că judecătoarea este "reprezentanta aripii fundamentaliste antijustiţie, în linie cu Antena 3 – Nicolicea – Şerban Nicolae". Astfel, liderul PLUS îi cere preşedintelui să îşi exercite dreptul constituţional de a respinge propunerea PSD.

Andrei Lupu aminteşte modul în care Dana Gîrbovan s-a poziţionat, în repetate rânduri, de partea modificărilor nocive operate de PSD în justiţie.

"Dana Gârbovan este judecătoarea care a legitimat toate modificările aduse legilor justiţiei şi Codurilor penale, participând la dezbaterile comisiei Iordache şi susţinând propunerile PSD, împotriva protestelor magistraţilor din toată ţara. Să nu ne imaginăm că, odată ajunsă în minister, va accepta că justiţia trebuie lăsată să îşi facă independent treaba. Nu, Dana Gârbovan este reprezentanta aripii fundamentaliste antijustiţie, în linie cu Antena 3 – Nicolicea – Şerban Nicolae, şi va redeschide atacul.

Probabil că Viorica Dăncilă are nevoie să recupereze electoratul PSD-ist care îşi aminteşte cu bucurie de epoca Dragnea – mai puţin relevant pentru noi, cetăţenii, strategia electorală e strict treaba ei. Dar ce ne interesează pe noi e ca justiţia să fie lăsată în pace, ceea ce o persoană ca Dana Gârbovan nu poate garanta. Preşedintele are dreptul constituţional de a respinge această propunere. A mai făcut asta o dată, cu Eugen Nicolicea. Trebuie să facă şi acum la fel", a afirmat juristul.

Reamintim că judecătoarea Dana Gîrbovan a anunţat, pe Facebook, că a acceptat "de principiu" propunerea premierului Viorica Dăncilă de a prelua conducerea Ministerului Justiţiei, precizând că prim-ministrul i-a propus să acţioneze "mai ales în vederea combaterii criminalităţii organizate şi a traficului de persoane".

În acest context, Dana Gîrbovan a afirmat că a pus condiţia de a-i fi "asigurată independenţa deplină în exercitarea mandatului şi, de asemenea, ca preşedintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu".