Liderul opoziţiei laburiste, premierul Scoţiei, marş antinuclear în Londra

Laburişti împreună cu secesioniştii Scoţiei participă la un marş împotriva înarmării nucleare a Marii Britanii organizat în Londra.
Liderul laburist Jeremy Corbyn vorbind mulţimii din Trafalgar Square după un marş împotriva programului Trident  27 februarie 2016 in Londra
Liderul laburist Jeremy Corbyn vorbind mulţimii din Trafalgar Square după un marş împotriva programului Trident  27 februarie 2016 in Londra (Dan Kitwood/Getty Images)

Liderul marxist al laburiştilor, împreună cu premierul Scoţiei au participat la un marş împotriva reînoirii programului nuclear militar.

Jeremy Corbyn, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri marxişti ai Marii Britanii, este cunoscut pentru poziţia sa împotriva programului Trident, a înarmării nucleare, precum şi pentru poziţia sa pro-Kremlin. Corbyn a cerut în repetate rânduri ieşirea Marii Britanii din NATO.

Parlamentarul de stânga a criticat deseori NATO şi s-a opus aplicării de sancţiuni împotriva Rusiei pentru susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei. El este cunoscut pentru poziţia sa prietenoasă faţă de grupările teroriste palestiniene, în trecut referindu-se la membrii grupărilor Hamas şi Hezbollah cu termenul de “prieteni”, în cadrul unei vizite efectuate de aceştia în Marea Britanie.

Prin declaraţiile sale radicale de stânga, Corbyn a produs nemulţumiri în rândul armatei britanice. Cu câteva luni în urmă un general de armată britanic a avertizat că forţele militare ale Marii Britanii se vor “răzvrăti” dacă liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, va deveni premier.

În decursul acestui an urmează să fie luată o decizie cu privire la înlocuirea a patru submarine nucleare britance, iar costul provizoriu al acestei operaţiuni a ajuns la 31 miliarde de lire.

În acelaşi timp, Executivul conservator, cu David Cameron în frunte, sprijină re-echiparea forţelor britanice învechite, inclusiv înlocuirea celor patru submarine „Trident”, dintre care unul se află în misiune în orice parte a lumii, 24 de ore din 24, cu submersibile „Successor” care să intre în funcţiune la începutul anilor 2030.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe