Liderii PSD vor anunţa duminică structura Cabinetului Ponta IV

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Liderii PSD se reunesc duminică în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN). Potrivit premierului Victor Ponta, la întrunirea de mâine se va definitiva structura noului Cabinet restructurat.

Întrebat despre structura Guvernului şi despre discuţiile cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu (partid încă neînregistrat oficial), premierul a evitat un răspuns direct:

"Mâine (duminică - n.r.) vom discuta despre structura Guvernului. Astăzi lucrăm la agenda de acţiuni prioritare pentru a o definitiva", a răspuns Ponta, citat de Hotnews, la sediul PSD, la finalul Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate.

Discuţiile pe tema noului Cabinet în care UDMR-ul va fi înlocuit cu PLR, precum şi a Programului de guvernare pentru anul viitor, s-au purtat în cadrul şedinţei Coaliţiei de vineri, dar şi în cursul săptămânii, la Palatul Victoria, în cadru restrâns. Conform unor surse citate de Agerpres, Ministerul Finanţelor Publice la care aspira Tăriceanu va rămâne deocamdată la PSD, urmând să fuzioneze cu cel al bugetului, condus în prezent de Darius Vâlcov.

O altă modificare probabilă este comasarea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice cu cel al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, condus în prezent de Doina Pană, acesta urmând a fi preluat de PLR, alături de Ministerul Educaţiei Naţionale, la şefia căruia se afla ministrul Remus Pricopie.

Cabinetul Ponta IV, care ar urma sa fie prezentat luni în Parlament, îşi va asuma bugetul aprobat vineri seară de Cabinetul Ponta III.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne