Liderii din Ucraina, Franţa şi Germania se vor întâlni la Berlin în 24 august

Ministrul francez de Externe Laurent Fabius
Ministrul francez de Externe Laurent Fabius (PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / GettyImages)

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, omologul său francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel se vor întâlni la Berlin în 24 august încercând să calmeze noul val de violenţe din Donbas, a declarat ministrul francez de externe Laurent Fabius, conform Reuters.

Luptele s-au intensificat în ultimele câteva zile, fiind ucişi cel puţin 2 soldaţi ucraineni şi mai mulţi civili.

Ciocnirile armate din apropierea oraşului sud-estic Mariupol, controlat de guvernul ucrainean, şi în oraşul Horlivka, controlat de militanţi, au slăbit şi mai mult acordul de pace deja fragil care a fost semnat la Minsk în luna februarie.

Situaţia este cu atât mai sensibilă cu cât Ucraina va marca săptămâna viitoare Ziua Independenţei, existând temeri în privinţa amplificării atacurilor separatiste în această perioadă.

“Situaţia este îngrijorătoare”, a declarat Fabius reporterilor.

“Operaţiunile militare trebuie să înceteze, iar armele să fie retrase… În al doilea rând, avem nevoie de condiţiile potrivite pentru desfăşurarea alegerilor din Donbas”, a mai susţinut Fabius, fiind citat de Reuters.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe