Liberal democraţii nu sunt de acord cu ridicarea imunităţii lui Filat

Membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova vor depune o sesizare la Curtea Constituţională, pentru verificarea constituţionalităţii Hotărârii Parlamentului din 15 octombrie cu privire la ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Vlad Filat.
Vlad Filat, fostul lider PLDM
Vlad Filat, fostul lider PLDM (facebook.com / VladFilat)

Fostul lider PLDM, Vlad Filat a rămas fără imunitate parlamentară după ce joi dimineaţă, la prima şedinţă a Parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă, Procurorul General, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunităţii acestuia, menţionând că ar exista dovezi privind implicarea directă în fraudele de la Banca de Economii şi cauzarea unui prejudiciu estimat la sute de milioane de dolari. Rămânând fără imunitate parlamentară, Filat poate fi anchetat.

În urma şedinţei de judecată, care s-a desfăşurat duminică, 18 octombrie, în lipsa lui Filat, Instanţa de judecată a decis ca fostul premier al Moldovei să rămână în arest preventiv încă 30 de zile.

„Instanţa a emis încheiere şi a aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile în privinţa d-lui Filat. Cu certitudine urmează ca echipa noastră de avocaţi să meargă mai departe. Următoarea instanţă este Curtea de Apel (CA), după care, dacă şi la CA va fi menţinut arestul preventiv, atunci vom merge la CEDO”, a declarat avocatul politicianului, Igor Popa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe