Iohannis: "Urmăresc cu atenţie şi preocupare situaţia din Republica Moldova"

La o zi de la reţinerea lui Vlad Filat, preşedintele Iohannis îşi exprimă preocuparea faţă de situaţia de la Chişinău.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

În contextul cataclismelor politice de la Chişinău, culminând cu reţinerea fostului premier moldovean, Vlad Filat, sub acuzaţia de implicare în "jaful secolului", preşedintele Iohannis, aflat actualmente la Bruxelles, a avut o primă reacţie, publicată şi pe Facebook.

"Urmăresc cu atenţie şi preocupare situaţia din Republica Moldova şi sper ca evenimentele petrecute în ultima perioadă la Chişinău să nu ducă la schimbarea opţiunii pro-europene a conducerii Moldovei. Încurajez Guvernul şi Parlamentul de la Chişinău să depăşească aceste dificultăţi, care au culminat cu evenimentele de ieri, şi să păstreze orientarea către valorile occidentale. Cred cu tărie că Republica Moldova îşi poate împlini destinul doar în Uniunea Europeană," a transmis Iohannis de la Bruxelles.

Reamintim că pe fundalul amplei serii de proteste anti-guvernamentale declanşate în R. Moldova în 6 septembrie, joi, parlamentul de la Chişinău i-a ridicat imunitatea lui Filat, acesta fiind ulterior reţinut. De asemenea, Plahotniuc, marele oligarh al Moldovei, a anunţat că se autosuspendă din partidul său, până la finalizarea anchetei.