Legea referendumului "cosmetizată" de PSD-ALDE, pe masa CCR

Noua lege care îl scoate din schemă pe preşedintele României în ceea ce priveşte organizarea referendumului ajunge pe masa Curţii Constituţionale.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
29.12.2017

Curtea Constituţională a fost sesizată de liberali cu privire la posibila neconstituţionalitate a modificării şi completării Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, reiese dintr-un comunicat de presă remis vineri de partidul condus de Ludovic Orban.

"Sesizarea este justificată de încălcarea, în cadrul procedurii de reexaminare a legii menţionate, a deciziei anterioare a CCR privitoare la aceeaşi lege prin care au fost admise observaţiile de neconstituţionalitate formulate de PNL", se arată în sesizarea depusă de liberali.

PNL acuză că sunt încălcate prevederile potrivit cărora "în cazurile de neconstituţionalitate care privesc legile, înainte de promulgarea acestora, Parlamentul este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii Constituţionale" şi "deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor".

Pentru a citi mai multe pe acest subiect intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor