Leanca: "Moldova ar putea avea un regim liberalizat de vize cu UE pana la sfarsitul anului 2012"

Ministrul de externe al R.Moldova, Iurie Leanca.
Ministrul de externe al R.Moldova, Iurie Leanca. (RAINER JENSEN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.05.2011

Moldova ar putea avea un regim liberalizat de vize cu uniunea Europeana pana la sfarsitul anului 2012, a declarat Ministrul de Externe, Iurie Leanca, pentru radio “Europa Libera” inainte de a pleca catre Praga.

Potrivit lui Leanca acest lucru se va intampla daca va fi mentinut ritmul reformelor initiate de actuala guvernare. Iurie Leanca spune ca doar prin atragerea investitiilor si prin reforma justitiei ar putea fi grabit procesul de liberalizare a regimului de vize si de obtinere a unui regim de comert liber cu UE.

"Eu consider ca din punct de vedere tehnic pana la finele anului 2012 noi ne vom incadra perfect in indeplinirea cerintelor si rigorilor, care ne-au fost prezentate. Obtinerea regimului fara vize si 80 la suta tine de noi, poate chiar mai mult 85 %. Ceea ce conteaza este sa facem tot ce tine de noi si sa comunicam cu colegii nostri din UE", a punctat ministrul de Externe.

Eu consider ca din punct de vedere tehnic pana la finele anului 2012 noi ne vom incadra perfect in indeplinirea cerintelor si rigorilor, care ne-au fost prezentate. Obtinerea regimului fara vize si 80 la suta tine de noi, poate chiar mai mult 85 %. Ceea ce conteaza este sa facem tot ce tine de noi si sa comunicam cu colegii nostri din UE. (Iurie Leanca)

Iurie Leanca a plecat, astazi, 16 mai, intr-o vizita de lucru la Praga. Acolo el va avea o intrevedere cu omologul sau ceh Karel Schwarzenberg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor