Lăzăroiu: PDL a fost umbra unui singur om şi a dispărut înghiţit într-o lună de călăii săi

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)

Comentând fuziunea PNL-PDL, fostul consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, sâmbătă, că scepticismul său nu are legătură cu marginalizarea lui Traian Băsescu, ci mai degrabă cu faptul că politicienii pe care i-a văzut prezenţi la eveniment, atât din PNL, cât şi din PDL, sunt cei care s-au opus în 2011 unor reforme vitale pentru ţară.

„Îmi reproşează unii amici că nu văd istoria în momentul de azi pentru că nu e Traian Băsescu acolo. Credeţi-mă, chiar n-are nicio legătură cu Traian Băsescu scepticismul meu. Şi, cu riscul să mă repet, va spun: România are nevoie, ca să recupereze decalajele faţă de Occident, cât mai repede de: reorganizarea administrativ teritorială, depolitizarea administraţiei, adâncirea reformei în educaţie, reforma sistemului sanitar, reforma fiscal-bugetară. Enumăr doar câteva din ele. Altfel, ne târâm încă 100 de ani în urma ţărilor civilizate”, a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Actualul membru PMP susţine că oamenii pe care i-a văzut azi acolo, şi de la PDL, şi de la PNL, sunt cei care s-au opus în 2011 acerb tuturor acestor reforme vitale pentru ţară.

„Asta e limita lor. N-au putut accepta mai mult decât a fost. Şi când n-au mai acceptat, unii şi-au dat jos propriul guvern. N-am nicio îndoială că poziţiile lor au rămas aceleaşi. Pentru ca reformele de mai sus le aruncă în aer fundaţia pe care stau ei ca oameni politici. Aşa că s-au întâlnit conservatorii din PDL cu conservatorii din PNL să-mi vândă mie o gogoaşă. Iar Macovei vrea să fie gardianul lor. Să râd sau să plâng?”, se întreabă Lăzăroiu, făcând referire la declaraţia Monicăi Macovei potrivit căreia „va fi gardianul aplicarii codului de etica in noul PNL”.

Dacă asta îşi propune Macovei, să fie gardian în "noul PNL", la anul pe vremea asta ea va fi istorie, susţine Lăzăroiu, pentru că de gardieni de ăştia peste gramezi de moloz e plină lumea şi ei nu stârnesc mai mult decât milă sau amuzament.

„Macovei ar trebui să intre independentă şi dacă nu intră în turul doi. Obiectivul ei trebuie să fie 10% şi peste. Dar, mă rog, s-ar putea să fie mai comodă poziţia de gardian pe care nu-l bagă nimeni în seamă”, este de părere acesta.

Fostul consilier prezidenţial a adăugat că din punctul lui de vedere PDL poate să dispară argumentând că „ceea ce n-a fost niciodată dispare ca şi când n-ar fi fost” pentru că „dacă era, nu era înghiţit într-o lună de călăii lor, cei care i-au dat afară de la guvernare, o dată ca parteneri şi o dată din opoziţie” - asta dovedeşte că PDL nu a fost decât „umbra unui singur om” (Traian Băsescu - n.r.).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne