La Uzina metalurgică din Rîbniţa ar fi avut loc scurgeri de radiaţii. Deputat de la Tiraspol: Sunt zvonuri

Transnistria, or.Tiraspol
Transnistria, or.Tiraspol (media-azi.md)

În contextul informaţiilor contradictorii apărute pe reţelele de socializare despre un presupus accident la Uzina metalurgică din Rîbniţa, deputatul din aşa-zisul Soviet suprem al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene (RMN), Andrei Safonov, susţine că nu au avut loc niciun fel de scurgeri de radiaţii.

„Trezeşte neîncredere sursa iniţială a acestor zvonuri – fostul preşedinte al RMN Evgheni Şevciuk. Spre marele nostru regret, chiar fiind un falit politic, în loc să-şi regândească rolul său în viaţa politică a Transnistriei, el încearcă în fel şi chip să destabilizeze situaţia”, afirmă Safonov, într-un interviu pentru Komsomolskaia Pravda, precizând că Şevciuk ar urmări demisia autorităţilor Transnistriei şi organizarea de alegeri anticipate.

Cu toate acestea, Biroul Politic de Reintegrare a făcut o precizare cu privire la incidentul produs la Uzina Metalurgică din oraşul Rîbniţa confirmând că un astfel de incident a avut loc pe parcursul lunii martie a.c., iar serviciile de intervenţie ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu au fost solicitate, deşi la nivelul dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol ar exista un grup de lucru pe probleme ce ţin de situaţiile excepţionale.

„În cadrul comunicării cu Tiraspolul, la faţa locului se desfăşoară o cercetare internă pentru clarificarea cauzelor situaţiei”, se mai arată într-un comunicat al instituţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe