La televiziunea olandeza a avut loc premiera filmului realizat in memoria lui Aleksandr Litvinenko

La televiziunea olandeza a avut loc premiera filmului realizat in memoria lui Aleksandr Litvinenko. A fost prezentat interviul pe care Aleksandr Litvinenko l-a acordat jurnalistilor olandezi in urma cu doi ani.

In cadrul interviului, acesta a declarat ca a avut o intalnire cu un colonel FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei), care a spus ca Litvinenko va fi ucis pentru ca a tradat sistemul si pentru ca s-a pronuntat deschis impotriva lui.

Pe una din casetele video, pe care le-a oferit fostul ofiter FSB, o persoana cu o voce modificata recunoaste ca a primit ordin sa-l lichideze pe Litvinenko - informeaza Radio Svoboda.

Filmul cuprinde, de asemenea, interviuri cu tatal lui Aleksandr Litvinenko, cu emisarul cecen Ahmed Zakaev si cu disidentul Vladimir Bukovski.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Cultură