Kremlinul respinge ca “stupide” afirmaţiile că Trump ar fi agent rus

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (Johannes Simon/Getty Images)

Oficiali de rang înalt ruşi au respins miercuri afirmaţiile că preşedintele american Donald Trump ar putea lucra în interesul Moscovei, numindu-le ridicole, absurde şi stupide, potrivit RFE/RL.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat la o conferinţă de presă că rapoartele media americane care afirmă că Trump ar fi fost agent rus reflectă o prăbuşire drastică a standardelor jurnalismului.

Publicaţia americană The New York Times a raportat săptămâna trecută că FBI a deschis o investigaţie de contraspionaj împotriva lui Trump după ce directorul FBI James Comey a fost concediat în mai 2017.

Concedierea lui Comey a dus la numirea procurorului special Robert Mueller în fruntea unei anchete cu privire la presupuse interferenţe ruseşti în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Între timp, publicaţia The Washington Post a raportat că Trump a urmărit să ascundă detalii ale conversaţiilor sale cu liderul rus Vladimir Putin.

Ziarul a mai susţinut că, într-un caz, Trump a luat notiţele translatorului său şi i-a cerut să nu discute cu alţi oficiali ai administraţiei SUA despre ceea ce s-a întâmplat în cadrul întâlnirii cu şeful de la Kremlin.

Trump a declarat în această săptămână că nu a acţionat niciodată în favoarea Rusiei şi a repetat afirmaţia că investigaţia cu privire la presupusele sale legături cu Moscova este o farsă.

Separat, Iuri Uşkov, consilier al lui Putin pentru afaceri externe, a ridiculizat de asemenea afirmaţiile din mass media americană că Trump ar fi lucrat/ar lucra în favoarea intereselor omologului său rus.

“Despre ce prostii vorbiţi?” a susţinut Uşakov când a fost întrebat dacă Trump este agent rus. “Cum poate fi comentat un astfel de lucru stupid?”, adăugând că aceste afirmaţii au ajuns la o scară atât de mare încât “este chiar jenant să discutăm despre ele”.

“Cum poate un preşedinte al Statelor Unite să fie agent al altei ţări, doar gândiţi-vă”, a mai precizat Uşakov.

Consilierul rus a susţinut că relaţiile dintre Rusia şi SUA se află în prezent la un nivel care “nu poate fi mai coborât”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe