Kremlinul dă atacul la Telegram, serviciul de mesagerie criptat utilizat în toată lumea

Telegram, unul dintre cele mai sigure sisteme de mesagerie online cu utilizatori în toată lumea, ar putea fi interzis în Rusia, după ce fondatorul companiei a refuzat să le dea autorităţilor ruse acces la datele clienţilor.
(Captură Foto)

Agenţia guvernamentală rusă de supraveghere a pieţei comunicaţiilor Roskomnadzor a introdus vineri o acţiune în justiţie pentru interzicerea în ţară a serviciului de mesagerie criptată Telegram, relatează G4Media, citând un comunicat al instituţiei

Decizia vine după ce în urmă cu două săptămâni, agenţia ceruse dezvoltatorilor aplicaţiei Telegram accesul la datele clienţilor, cererea izbindu-se de refuzul fondatorului companiei, Pavel Durov.

După refuzul lui Durov, vineri 6 aprilie, Roskomnadzor a cerut în instanţă, la Tribunalul raional din Taganka, Moscova, limitarea accesului pe teritoriul Rusiei la serviciile de Internet Telegram Messenger.

Potrivit sursei citate, Telegram este considerat unul dintre cele mai sigure sisteme de mesagerie online şi are utilizatori în toată lumea. Mişcarea de interzicere se înscrie în tendinţa tot mai accentuată a Kremlinului de a controla comunicaţiile electronice şi online.

Cât despre Pavel Durov, fondatorul Telegram, acesta a mai avut experienţe neplăcute cu autorităţile ruse. După ce a fondat şi condus spre succes cea mai populară reţea socială din Rusia - Vkontakte - Durov s-a văzut forţat de oamenii din jurul lui Putin să o vândă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe