Jurnalist rus “ucis în Ucraina” se prezintă la o conferinţă de presă în Kiev

Arkady Babchenko
Arkady Babchenko (Getty Images)

Un jurnalist din Rusia despre care s-a raportat că a fost împuşcat mortal în Ucraina a apărut miercuri la o conferinţă de presă în Kiev.

Poliţia ucraineană a declarat anterior că Arkadi Babcenko, în vârstă de 41 de ani, a fost ucis marţi în faţa locuinţei sale.

Dar după ce Babcenko a apărut la o conferinţă de presă pe tema “asasinării” sale, Vasili Gritsak, directorul Serviciului de Securitate al Ucrainei, a recunoscut că agenţia i-a înscenat moartea pentru a-i prinde pe cei care aparent chiar încercau să îl omoare.

Jurnalistul a afirmat că există un complot rusesc pentru a-l asasina pe Babcenko şi că operaţiunea de înscenare a morţii lui a fost plănuită în ultimele 2 luni.

Poliţia a mai precizat că a făcut o arestare legată de complot şi a publicat pe Youtube un material video cu arestarea unui suspect.

Gritsak a declarat că operaţiunea a început după ce autorităţile au fost informate că forţele de securitate ruse ar fi angajat un cetăţean ucrainean pe post de ucigaş plătit în Ucraina.

Babcenko este un critic puternic al preşedintelui rus Vladimir Putin şi a fugit din Rusia după ce ar fi primit ameninţări cu moartea pentru că a criticat politica Rusiei în Ucraina şi Siria.

Ministerul rus de Externe a declarat că utilizarea lui Babcenko de către Ucraina face parte dintr-o “propagandă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe