Jurnalist proeminent rus, critic al Kremlinului, asasinat în Kiev

Arkady Babchenko
Arkady Babchenko (Getty Images)

Jurnalistul Arkadi Babcenko, în vârstă de 41 de ani, a murit într-o ambulanţă din cauza rănilor suferite, după ce soţia sa l-a găsit plin de sânge în locuinţa lor, a precizat poliţia ucraineană, adăugând că suspectează că motivul crimei este activitatea profesională a victimei, potrivit Reuters.

Babcenko, unul dintre cei mai cunoscuţi corespondenţi de război din Rusia, a părăsit această ţară deoarece s-a temut că viaţa îi era în pericol după ce a criticat politica Moscovei în Ucraina şi Siria.

El a fost criticat de politicieni ruşi pro-Kremlin pentru comentariile făcute pe reţelele sociale despre bombardamentele desfăşurate de Rusia în Siria şi din cauza faptului că a descris Rusia drept un agresor al Ucrainei.

În urmă cu doi ani, Pavel Şeremet, un jurnalist belarus cunoscut pentru atitudinea critică faţă de conducerea ţării şi pentru că era prieten cu Boris Nemţov, liderul opoziţiei ruse care a fost asasinat, a fost ucis în centrul Kievului prin detonarea unei bombe amplasate sub maşina sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe