Jurnalist rus bătut după ce l-a investigat pe primarul corupt din Vladivostok

Viaţa jurnaliştilor ruşi nu este uşoară sub regimul tot mai autoritar al lui Vladimir Putin. Un producător şi jurnalist pentru Rossiya 1 a fost atacat în oraşul Vladivostok pentru că a investigat afacerile murdare ale primarului Puşkariov, care este acum arestat.
Jurnalistul rus Pavel Brikin. (Captură Foto)
Andrei Popescu
08.06.2016

Jurnalistul rus Pavel Brikin a fost atacat după ce a pregătit un raport investigativ privind afacerile ilegale ale primarului arestat al oraşului Vladivostok din estul Rusiei, a raportat marţi website-ul de ştiri Vesti.ru.

Brikin, producător şi jurnalist pentru emisiunea “Detectivul cel Cinstit” la postul de televiziune Rossiya 1, a fost atacat pe strada Aleutskaia în Vladivostok.

Comitetul Rus de Investigaţii a deschis un caz penal pivind atacul. Conform declaraţiei organizaţiei, un grup de persoane necunoscute l-au atacat pe jurnalist şi l-au ameninţat cu moartea.

Igor Puşkariov, care a fost primar al oraşului Vladivostok începând cu 2008, a fost arestat în 1 iunie şi este acuzat de abuz de putere şi mită.

Conform investigaţiei, primarul a organizat o schemă la scară mare prin care guvernul local a cumpărat materiale de construcţie pentru clădiri de la compania Vostokcement, controlată de rudele lui Puşkariov. Materialele de construcţie cumpărate de la Vostokcement cu bani guvernamentali i-ar fi adus lui Puşkariov profituri de 45 milioane de ruble (670.000 USD).

Pagubele financiare produse guvernului municipal din Vladivostok de către Puşkariov au fost estimate la 158 milioane de ruble (2,4 milioane USD).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor