Juncker, cu subiect şi predicat: Amnistia ar fi un pas înapoi pentru România

Şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu vede cu ochi buni o eventuală amnistie promovată de Guvernul Dăncilă.
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker (Vlad Negrilă / Epoch Times)

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat vineri, la conferinţa de presă organizată la Palatul Cotroceni, că amnistia ar fi un pas înapoi pentru România.

Jurnalista TVR Ramona Avrămescu l-a întrebat pe şeful CE despre problema amnistiei, care a stârnit ample controverse în spaţiul public.

"În discursul dumneavoastră de aseară, de la Ateneu, aţi spus că nu există loc, pentru Comisia Europeană, de compromisuri în respectarea statului de drept şi a democraţiei. Puteţi să ne spuneţi mai concret la ce anume v-aţi referit şi dacă, de exemplu, un act normativ pentru graţiere şi amnistie, de care se vorbeşte intens pe scena politică românească, ar reprezenta un astfel de compromis şi cu ce consecinţe?".

Cum a răspuns Juncker:

"În această privinţă, stimată doamnă, am vrut să reamintesc regulile europene. Este vorba de respectarea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa e făcută şi din compromisuri, dar că nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale, pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda o amnistie, aşa cum preconizează unii din ţara dumneavoastră, dacă aceasta ar intra în vigoare. Ar fi un pas înapoi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne