Juncker a discutat la telefon cu Iohannis înainte de JAI. România îşi menţine poziţia

Jean Claude Juncker
Jean Claude Juncker (FREDRICK FLORIN/AFP/GETTY IMAGES)

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut o discuţie telefonică, duminică, cu preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi cu alţi lideri europeni, înaintea Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) programat luni.

"Tocmai am avut o conversaţie cu Klaus Iohannis, preşedintele României, pentru pregătirea Consiliului extraordinar de luni al miniştrilor de Interne", a transmis Juncker prin Twitter.

Într-un răspuns transmis agenţiei Mediafax, Administraţia Prezidenţială afirmă că Iohannis l-a asigurat pe şeful Executivului european de faptul că România este solidară cu UE în criza refugiaţilor şi participă la programe europene pentru sprijinul refugiaţilor, cum este de exemplu programul Frontex.

Pe de altă parte, preşedintele României a rămas ferm pe poziţie în privinţa cotelor obligatorii propuse de Comisie potrivit căreia ar urma să găzduim alţi 4.646 de migranţi. România nu este de acord cu o astfel de decizie însă îşi va respecta angajamentul iniţial de a primi 1.785 de migranţi, însă nu mai mult.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne