Japonia: După taifunul Halong s-au înregistrat zece morţi şi zeci de răniţi

Bilanţul înregistrat de taifunul Halong, al 11-lea din acest sezon, după ce a părăsit coastele Japoniei, luni, este de zece morţi, zeci de răniţi şi pagube importante, potrivit presei locale.

Serviciile meteorologice japoneze au retrogradat taifunul Halong în categoria furtună tropicală, luni, pe când se îndrepta spre nordul Mării Japoniei, după ce a traversat duminică insula Honshu, cea mai mare din Japonia, şi a inundat o mare parte a ţării, inclusiv Tokyo.

Autorităţile japoneze au atenţionat din nou populaţia din nordul ţării în legătură cu pericolul de inundaţii sau alunecări de teren.

La sfârşitul săptămânii, sute de mii de persoane au primit ordin să-şi părăsească locuinţele, datorită creşterii bruşte a nivelului apelor şi pericolului de prăbuşiri.

Postul public de televiziune NHK a relatat că datorită acestui ciclon tropical şi-au pierdut viaţa cel puţin două persoane şi au fost rănite alte 86 de persoane, dar cotidianul Nikkei a relatat însă că s-au înregistrat zece morţi în şapte prefecturi, doi dispăruţi şi mulţi răniţi.

Luni, Paza de Coastă şi poliţia au folosit o navă şi două elicoptere pentru a căuta un bărbat care făcea surf şi a fost luat de ape duminică, în provincia Wakayama din sud-vestul Japoniei, iar o persoană a fost dată dispărută în Kyoto.

Ploile şi rafalele puternice de vânt au fost cauza anulării a peste 300 de zboruri duminică, pe lângă cele 500 de curse aeriene anulate sâmbătă, încurcând programele de vacanţă a zeci de mii de persoane la începutul perioadei de concedii în Japonia. Totodată, a fost perturbată circulaţia trenurilor de mare viteză Shinkansen în weekend.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe