Cazul protestatarului surdo-mut amendat pentru scandări: Câştigase procesul, dar Jandarmeria îl târăşte din nou în instanţă

Amendat pentru scandare de lozinci la congresul PSD din primvăvară, protestatarul surdo-mut Ioan Duia a contestat amenda şi a câştigat. Jandarmeria a făcut însă apel şi îl cheamă din nou în instanţă.
Jandarmi la protest
Jandarmi la protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În luna martie a anului trecut, Jandarmeria uluia opinia publică amendând cu nu mai puţin de 2000 de lei un protestatar surdo-mut pentru, atenţie!, scandare de lozinci. Imposibilele scandări s-ar fi petrecut la protestul ce a avut loc la Sala Palatului în ziua Congresului Extraordinar al PSD.

Aşa cum era de aşteptat, Ioan Duia a contesatat în instanţă şi a câştigat. Însă, acum Jandarmeria a făcut apel şi-l cheamă din nou pe cetăţean în instanţă, informează Asociaţia Evoluţie în Instituţie, condusă de protestatarul Cristian Dide, organizaţie ce l-a sprijinit pe Duia cu asistenţă juridică.

"Abuzurile statului poliţienesc continuă: Jandarmeria lui Carmen Dan îl cheamă iar în instanţă pe Ioan Duia, prin apelul înregistrat la Tribunalul Bucureşti la începutul anului 2019.

Vă reamintim că Duia a primit o amendă de 2000 lei pentru că „scanda lozinci împotriva PSD", lucru care NU ar trebui să fie interzis într-o democraţie.

Absurditatea situaţiei vine şi din faptul că Duia este hipoacuzic şi NU are cum să 'supere' partidul.

În afara abuzului comis de jandarmii prezenţi la Congresul PSD, departamentul juridic al D.G.J.M.B a depus la instanţă un protocol al adunării publice declarate de PSD pentru a motiva faptul că protestatarii participau la o contramanifestaţie. Avocatul nostru a sesizat ilegalitatea protocolului depus la dosar de către Jandarmerie, căruia îi lipseşte atât semnătura Primarului General, cât şi cea a Secretarului General al Municipiului Bucureşti, aspect menţionat şi în decizia judecătorului.

Asociaţia noastră, Evoluţie În Instituţie, îi va oferi în continuare sprijin juridic lui Ioan Duia, dar şi celorlalţi cetăţeni amendaţi abuziv în dictatura lui Dragnea.

Ne-am asumat această luptă cu forţele de ordine pentru că ne dorim să trăim într-un stat democratic, unde să poţi protesta fără teamă că vei fi târât în dubă. Sigur că este nevoie ca 'ordinul de la partid' să nu se mai execute în felul în care se întâmplă acum , unde jurnaliştilor incomozi li se pune mâna pe cameră sau cetăţenilor paşnici li se aplică gaze lacrimogene sau amenzi ilegale", transmite asociaţia în comunicatul de presă remis Epoch Times.