Iurie Reniţă: Serviciul de Pază şi Protecţie dar şi cel de Informaţii şi Securitate trebuie scoase din subordinea lui Dodon

Iurie Reniţă, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Iurie Reniţă, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Preşedintele Igor Dodon a prezentat Parlamentului un proiect de lege care să confere Serviciului de Pază şi Protecţie de Stat (SPPS) împuterniciri nelimitate, informează deputatul Iurie Reniţă, menţionând că „petrecăreţul de la Condriţa şi Holercani de fapt îşi trage sub el un nou batalion militarizat”.

Potrivit parlamentarului, singurul scop al batalionului va fi protejarea exclusivă a şefului statului în toate circumstanţele, îndeosebi în ajunul alegerilor prezidenţiale. „Îl copiază sută la sută pe idolul său, Vladimir Putin.”

În opinia politicianului, iniţiativa lui Dodon ar fi foarte periculoasă, de aceea împreună cu deputatul Lilian Carp, au elaborat şi prezentat mai multe amendamente la proiectul respectiv de lege, principala dintre acestea fiind trecerea SPPS-ului în subordonarea Guvernului, cu reducerea considerabilă a efectivului.

Deputatul Platformei DA consideră că într-o republică parlamentară nu există nicio justificare pentru ca SPPS să se afle în subordonarea preşedintelui Republicii Moldova, care, conform Constituţiei, are prerogative preponderent protocolare.

Totodată, Iurie Reniţă a ţinut să anunţe pe pagina sa de socializare că în zilele următoare va prezenta un nou proiect de lege, prin care Serviciul de Informaţii şi Securitate să fie transferat din subordinea Preşedinţiei în subordonarea exclusivă a Parlamentului, astfel reparând o mare eroare politică, comisă de fosta guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe