Italia aproba un proiect de lege care interzice valurile islamice

Femei musulmane care poartă niqab-ul (stanga) şi Burqa (centru si dreapta). Parlamentul italian a aprobat un proiect de lege care ar face ilegal pentru o femeie să poarte voaluri care sa le acopera fata completă.
Femei musulmane care poartă niqab-ul (stanga) şi Burqa (centru si dreapta). Parlamentul italian a aprobat un proiect de lege care ar face ilegal pentru o femeie să poarte voaluri care sa le acopera fata completă. (AFP PHOTO / AFP / Getty Images)

O comisie a parlamentului italian a aprobat un proiect de lege care ar interzice femeilor sa poarte valuri care acopera fata.

Legea propusa de Comitetul pentru Probleme Constitutionale va interzice burqa, care acopera complet fata si corpul si niqab, care acopera fata, in locurile publice, a raportat agentia de stiri ANSA.

Italia este cea mai noua tara europeana care propune legislatie pentru sustinerea interzicerii valurilor de fata purtate de femeile musulmane. Belgia si Franta au interzis deja femeilor sa poarte burqa si niqab in public.

Proiectul de lege este sponsorizat de Souad Sbai, un membru al Partidului Oamenii Libertatii al primului ministru Silvio Berlusconi, nascut in Maroc, care afirma ca ar apara "femeile lipsite de drepturi", conform ANSA.

"In Franta, Belgia si chiar in Azerbaijan-ul musulman, aceasta lege a devenit realitate fara sa existe proteste din partea femeilor arabe si musulmane, ceea ce arata cat este de asteptata", a declarat Sbai pentru AFP.

Legea va fi votata de parlamentul italian in septembrie.

Insa, un purtator de cuvant pentru un grup islamic italian a declarat ca interzicerea propusa incalca libertatile individuale ale cetatenilor.

"Acest subiect continua sa fie un fel de criminalizare si dramatizare media. In Italia, nu sunt nici 100 de femei care poarte niqab si niciuna nu poarta burqa", a declarat Roberto Hamza Piccard, purtator de cuvant pentru Uniunea Comunitatilor Islamice, conform The Associated Press.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe