Italia: 68 de infirmiere detinand diplome false, plasate in arest la domiciliu

Carabinierii au dispus plasarea in arest la domiciliu a 68 de persoane banuite ca exercitau ilegal profesia de infirmier, cu diplome false cumparate in Calabria (sud), a anuntat un oficial, precizand ca doua presupuse organizatoare ale escrocheriei au fost arestate.

"Cele 68 de persoane plasate in arest la domiciliu sunt banuite ca au cumparat, in schimbul sumei de 8.000 pana la 10.000 de euro, diplome false de infirmiere si ca au exercitat aceasta profesie fara nici o formare, uneori din 1975", potrivit colonelului Ernesto di Gregorio, responsabil al carabinierilor care se ocupa de anchete in sectorul sanatatii in sudul Italiei.

"Falsele" infirmiere lucrau in centre medicale publice si private din Calabria, Toscana (centru) si Lombardia (nord), si unele in sali operatorii, potrivit acestuia.

"Diplomele erau fabricate si vandute de patru persoane. Doua dintre ele au fost arestate si plasate in detentie provizorie", a adaugat el.

Carabinierii au confiscat de asemenea bunuri de o valoare totala de 20 de milioane de euro, corespunzand salariilor percepute de falsele infirmiere, conform sursei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe