Istorii traditionale chineze (III). Fu Xi trimis de Zei pentru impartasirea culturii chinezilor

Fiinta divina FU Xi in timpul cand fiintele umane coabitau cu Zeii, ilustrata de Catherine Chang, Epoch Times
Fiinta divina FU Xi in timpul cand fiintele umane coabitau cu Zeii, ilustrata de Catherine Chang, Epoch Times (Catherine Chang / Epoch Times)

Conform istoriei chineze, zeii veniti din paradis au impartasit cultura direct chinezilor creati de Nu Wa. Doua dintre cele mai cunoscute fiintele divine sunt Fu Xi si Shen Nong, care au fost trimise jos pe pamant pentru a imbogati abilitatile chinezilor, pentru a le imbunatati cunostintele despre natura si a le preda abilitati de baza si cunostinte pentru existenta.

A fost o vreme cand fiintele umane au coabitat cu Zeii si China era numita pamant divin.

La acel moment gandirea chineza era foarte simpla. Ei cautau hrana cand simteau senzatia de foame si aruncau resturile atunci cand se saturau. Fu Xi a invatat chinezii antici cum sa faca plase pentru a prinde peste. In acest fel, oamenii si-au imbunatatit considerabil productivitatea. Fu Xi, de asemenea, a invatat oamenii cum sa domesticeasca animalele, iar acest lucru a fost la originea cresterii animalelor. In plus, Fu Xi a introdus sistemul de casatoria in societatea chineza. Cu mult timp inaintea venirii lui Fu Xi pe pamant, oamenii se imperecheau cu rudele apropiate si copiii locuia cu mama fara sa stie cine-i tatal lor. Fu Xi a schimbat complet modul de imperechere, apoi a instituit sistemul de casatorie si eticheta de nunta.

Pe langa invataturile de mai sus, Fu Xi a creat "Shu Qi" prin sculptura in lemn pentru a inlocui anteriorul "tinerea inregistrarilor Quipu" prin noduri. De asemenea, el a stabilit legile umanitatii si sistemul geografic, si a numit functionari responsabili de administratia publica si guvernare. Acest lucru a fost model de referinta pentru generatiile viitoare.

Fu Xi este considerat fondatorul trigramelor, prin care poporul chinez intelege fenomenele ceresti si stabilesc filosofia de respectare a aranjamentelor zeilor. In aceasta privinta, chinezii venereaza cerul si natura cu respect infinit, deoarece ei cred ca cultura lor le-a fost data de catre Zei si manifesta acomodarea caracterului si continutului culturii divine.

A fost o vreme cand fiintele umane au coabitat cu Zeii si China era numita pamant divin.

Potrivit traditiei, Shen Nong a fost acela care a invatat chinezii cum se se ocupe de ferma, sa exploreze terenuri si se cultive culturi, dar la acest subiect voi reveni mai tarziu.

Cu ajutorul zeilor calitatea vietii oamenilor antici chinezi a fost imbunatatita, si ei au fost capabili sa faca fata naturii si sa stabileasca norme de baza ale comportamentului uman. Astfel, China inocenta a devenit gradual mai puternica si societatea s-a transformat in civilizatia timpurie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură