Istorii traditionale chineze (II). Nu Wa – creatoarea fiintelor umane

Nu Wa cea care a creat fiintele umane
Nu Wa cea care a creat fiintele umane (SM Yang / Epoch Times)

Potrivit celor mai populare legende chineze, fiintele umane au fost create de catre Nu Wa, iar chinezii sunt descendentii ei.

Nious, primele figurine din noroi confectionate de Nu Wa, erau ca niste jucarii papusa, fara viata, ganduri si miscari. Nu Wa nu a fost multumita, asa ca si-a expirat suflul ei magic in Nious si le-a dat un suflet. Imediat, figurinele au fost transformate in fiinte umane vii.

Dar aceste fiinte umane erau lipsite de intelepciune si capacitatea de rezistenta la schimbarile externe. Ei nu stiau cum sa-si controleze emotiile si nu aveau nici o intelegere complexa despre ce se intampla in mediul inconjurator. Ei au aveau nici o logica sau ideologie si erau foarte vulnerabile. Atunci cand Nious au murit, Nu Wa a trebuit sa faca unele noi. Acesta munca era obositoare si fara sfarsit.

Nu Wa le-a dat un pic de intelepciune fiintelor umane si a creat instrumente muzicale pentru ei. Datorita muzicii, cantecele si dansurile au fost dezvoltate. Fiintele umane isi puteau exprima acum sentimentele prin cantece si dansuri. De atunci, ele au avut cultura si si-au imbogatit viata.

In scopul rezolvarii problemei popularii pamantului cu noi Nious, care ii va inlocui pe cei morti, Nu Wa a stabilit un sistem de casatorie, pentru ca barbatii si femeile Nious sa traiasca impreuna si sa dea nastere generatiilor noi.

Treptat oamenii au invatat cum sa se ocupe de ei insisi si sa faca fata diferitor fenomene naturale. Istoria umana, cultura si alte aspecte au inceput sa se dezvolte si sa se raspandeasca incetul cu incetul. Treptat, viata simpla a devenit bogata si sensul vietii s-a transformat din vid in civilizatie.

Legendele vestice au o poveste similara: Dumnezeu a folosit coasta sa pentru a-l crea pe Adam si apoi pe Eva din coasta lui Adam. De la legendele orientale la cele occidentale, putem trage o singura concluzie: fiintele umane au fost create de Dumnezeu.