Irlanda verifica pasapoarte false in cazul spionilor rusi in SUA

Steagul Irlandei (Jeremy O'Donnell / Getty Images)
Epoch Times România
30.06.2010

Ministerul de externe al Irlandei va verifica rapoarte care afirma ca unul dintre spionii rusi capturati de SUA a calatorit folosind un pasaport irlandez fals, a declarat marti un purtator de cuvant.

Autoritatile SUA au sustinut luni ca au arestat zece spioni suspectati de recrutarea unor surse politice si au colectat informatii pentru guvernul rus.

Rusia a declarat ca acuzatiile SUA, facute publice la doar cateva zile dupa ce presedintele rus Dmitri Medvedev s-a intalnit cu Barack Obama la Washington, sunt nefondate si necorespunzatoare.

"Departamentul Afacerilor Externe a aflat in aceasta dimineata ca o persoana a fost arestata in SUA pentru activitati de spionaj, si ca se presupune ca aceasta a calatorit pe un pasaport irlandez fals ", a declarat purtatorul de cuvant.

"Vom incerca sa obtinem informatii suplimentare in legatura cu aceste rapoarte. Pozitia ferma a guvernului cu privire la utilizarea frauduloasa a pasapoartelor irlandeze este o chestiune deja cunoscuta".

Luna aceasta guvernul Irlandei a cerut Israelului sa-si retraga un functionar de la ambasada sa din Dublin din cauza ca agentii Mossad au utilizat pasapoarte false in cazul asasinarii unui lider Hamas in Dubai, in luna ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor