Irina Bara şi Elena Ruse, sfertfinaliste la Bogota! Ana Bogdan, eliminată (WTA)

Perechea română a dispus în două seturi identice de tenismenele Laura Pigossi (Brazilia)/Renata Zarazua (Mexic), scor final 6-4, 6-4, în timp ce Bogdan a pierdut la simplu în faţa ibericei Sara Sorribes Tormo, cu 6-4, 4-6, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan. (Getty Images)

Perechea română formată din Irina Bara şi Elena Gabriela Ruse a acces în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA Internaţional “Claro Open Colsanitas” de la Bogota (Columbia) graţie victoriei înregistrate în faţa sportivelor Laura Pigossi (Brazilia)/Renata Zarazua (Mexic) cu scorul de 6-4, 6-4.

Jucătoarele noastre şi-au asigurat prezenţa în faza superioară a circuitului dotat cu premii totale de 250.000 de dolari după 66 de minute de joc efectiv. În continuare ele vor primi replica americancelor Hayley Carter/Ena Shibahara.

Bara şi Ruse vor primi pentru evoluţia lor un cec de 1.820 dolari şi 60 puncte WTA la dublu.

O altă româncă prezentă la competiţia columbiană, Ana Bogdan (26 ani, 124 WTA) s-a înclinat pe tabloul de simplu în faţa ibericei Sara Sorribes Tormo (22 ani, 79 WTA) - favorită şapte, cu 6-4, 4-6, 6-4.

Partida a fost una destul de disputată, timpul alocat de joc fiind de două ore şi 34 de minute.

Bogdan a avut 5 aşi şi a comis 6 duble greşeli, iar Sorribes Tormo a contabilizat 9 duble greşeli.

Ana Bogdan va primi pentru participare 3.400 de dolari, respectiv 30 de puncte WTA. Ea va nu va părăsi competiţia, va continua la dublu alături de americanca Sachia Vickery urmând să evolueze în sferturi împotriva australiencelor Monique Adamczak/Jessica Moore.