Iranul ameninţă cu torpilarea unui portavion american după un test subteran recent de rachetă

Portavionul american USS John C. Stennis.
Portavionul american USS John C. Stennis. (Captură Foto)

Regimul iranian a ameninţat că va scufunda un portavion american, la doar câteva zile după ce Teheranul a dezvăluit existenţa unei fabrici subterane de rachete.

Televiziunea iraniană de stat a difuzat un material video de animaţie care arată cum submarinele hi-tech iraniene ar putea scufunda rapid un portavion american. Videoclipul alarmant a fost publicat la doar câteva luni după ce SUA a trimis un grup maritim de luptă – format dintr-un portavion şi câteva nave însoţitoare – în Golful Persic ca urmare a ameninţărilor iranienilor de a închide Strâmtoarea Ormuz ca răspuns la sancţiunile americanilor, potrivit Express.co.uk.

Materialul video începe cu prezentarea unui portavion american însoţit de patru distrugătoare. Apoi, un submarin iranian iese la suprafaţă şi lansează rachete care distrug întregul grup de luptă maritim american. Clipul se termină prezentând cele cinci nave de luptă americane scufundându-se pe fundul oceanului.

Vocea care însoţeşte materialul video susţine: “Iranul nostru are tehnologia de a produce submarine foarte avansate din clasa Ghadir”.

Washington D.C. este în stare de alertă după materialul video bizar, care a fost difuzat după ce SUA a trimis portavionul USS John C. Stennis în Golful Persic în decembrie 2018.

De asemenea, această amplificare a tensiunilor între SUA şi Iran are loc după ce Republica Islamică a dezvăluit o nouă armă balistică.

Gărzile Revoluţionare Islamice ale Iranului au prezentat o rachetă cu o rază de acţiune de 1.000 km, cu care Iranul ar putea lovi Israelul şi bazele militare occidentale din Orientul Mijlociu.

Drept răspuns, SUA a promis că va continua să preseze Iranul să renunţe la programul său de rachete.

De asemenea, armata iraniană a dezvăluit şi noi transportatoare de personal, un turn mobil de supraveghere şi vehicule blindate.

Agenţia iraniană de ştiri Fars a confirmat că noua rachetă sol-sol a fost testată în interiorul unei fabrici de rachete descrisă ca fiind un “oraş subteran”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe