Iranul a trimis nave militare spre Statele Unite

(Mark Wilson / Getty Images)
P. P.
11.02.2014

Pentru prima oară în istorie regimul de la Teheran a trimis două nave militare în apropierea coastelor Statelor Unite. Decizia a fost motivată de prezenţa Forţelor Navale Americane în Golful Persic, notează BBC News Online.

”Flota militară a Iranului se apropie graniţele maritime ale Statelor Unite, şi această acţiune poartă un mesaj,” a declarat admiralul iranian Afshin Rezayee Haddad.

Navele iraniene – un distrugător şi un vas militar de aprovizionare - au trecut prin largul Africii de Sud şi se îndreaptă spre coasta de Est a Statelor Unite din Atlanticul de Nord. Misiunea navele iraniene, ce va dura trei luni, a început în luna ianuarie.

"Este vorba de o reacţie la prezenţa unor nave militare americane în Golful" Persic, a motivatul Haddad decizia regimului de la Teheran.

Această mişcare curajoasă a Iranului nu a fost luată în serios de oficialii de la Pentagon. Aceştia şi-au manifestat dubiile asupra faptului că navele militare iranieni vor ajunge în apropierea coastelor Statelor Unite precizând însă că sunt ”libere să navigheze în apele internaţionale”.

Statele Unite şi aliaţii săi desfăşoară frecvent exerciţii navale în apele Golfului Persic, zonă pe unde trece aproximativ 40% din transporturile maritime mondiale de ţiţei, pentru a asigura libera navigaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor