iOS 7: Un bug vă permite să ocoliţi senzorul de amprentă digitală (Video)

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Un bug în sistemul de operare vă permite să accesaţi iPhone 5S ocolind senzorul de amprentă digitală care este noutatea cea mare de la Apple. Acest lucru este demonstrat de hackerii de la Chaos Computer Club (CCC), care au relatat că modul este foarte simplu, accesibil pentru toată lumea. De asemenea, se pare că un alt bug permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice fără acreditările corecte.

Senzorul de amprentă digital, în conformitate cu observaţiile făcute după lansarea noului aparat, este cu mult mai sofisticat decât încercările anterioare. Acesta nu se limitează numai la a fotografia amprenta, dar, de asemenea, relevă straturile subepidermice, prevenind utilizarea produsului şi, prin urmare, descurajarea furtului de amprente. Cu toate acestea ceva nu a mers.

"În realitate senzorul de la Apple are doar o rezoluţie mai mare decât predecesorii lor - scrie un hacker care a efectuat experimente de eludare a sistemului - deci, avem nevoie doar de a ajunge la această rezoluţie. Aşa cum noi am spus de ani şi ani, amprentele digitale nu ar trebui să fie utilizate pentru niciun dispozitiv de siguranţă. Amprentele sunt lăsate peste tot şi devine prea uşor să fie falsificate".

Organizaţia a lansat, de asemenea, un video, care arată cât de simplu este să se eludeze id-ul. În conformitate cu ceea ce poate fi văzut şi din video, este suficient de a fotografia cu o rezoluţie de 2.400 dpi amprenta utilizatorului. După ce a fost "curăţată " imaginea, trebuie imprimată inversată cu un laser de 1.200 dpi pe o foaie transparentă având o calitate înaltă a tonerului. După ce acest lucru este făcut, foaia se va aplica pe telefonul care se deblocheză astfel, permiţând utilizatorului care nu este autorizat să utilizeze produsul.

Probabil acest lucru nu poate încuraja un eventual furt deoarece nu toţi au talentul să efectueze o astfel de procedură complexă de recunoaştere a amprentelor digitale. Cu toate acestea, bug-ul ar putea reprezenta o problemă pentru privacy iar utilizatorul trebuie să fie informat.

În ceea ce priveşte un alt bug, în videoclipul postat pe youtube se arată cum, după ce se introduce un număr de telefon se apăsă pur si simplu în mod repetat şi insistent pe butonul de pornire, în scopul de a induce repornirea iphone-ului. În acest fel conversaţia ocoleşte sistemele de securitate. Este aşteptat ca bug-ul să se rezolve cu următoarea actualizare a sistemului, iOS 7.01, la sfârşitul aceastei săptămâni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură