Iordache, din nou şef. Va reprezenta Legislativul român la Adunarea Parlamentară a Mediteranei

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, se bucură în continuare de susţinerea colegilor săi din PSD: a fost numit şef al delegaţiei legislativului român la Adunarea Parlamentară a Mediteranei.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Parlamentul României a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare a Mediteranei, cu prilejul celei de-a 11-a Sesiuni Plenare a APM, care se desfăşoară în perioada 22 - 24 februarie 2017, la Porto, reiese dintr-un comunicat remis de Camera Deputaţilor.

Legislativul nostru participă ca membru asociat la această organizaţie din anul 2008. Statutul de membru plin conferă dreptul de a participa cu o delegaţie formată din cinci parlamentari, dreptul de a lua cuvântul şi de a vota în cadrul Sesiunilor plenare şi al comisiilor permanente, precum şi de a fi reprezentaţi în Biroul APM.

Şef al delegaţiei Parlamentului României la APM a fost numit ex-ministrul Justiţiei, Florin Iordache, artizanul controversatelor ordonanţe-elefant care au scos peste jumătate de milion de români în stradă şi ne-au pus Europa în cap.

În discursul rostit în plenul Adunării cu această ocazie, Iordache a subliniat că, din poziţia de membru deplin, legislativul român poate contribui şi mai mult la dezbaterile din cadrul organizaţiei.

"Suntem parteneri ai Consiliului Europei şi suntem membri ai UE şi ai NATO. Economia noastră este în creştere rapidă, iar cetăţenii se bucură de un standard de viaţă mai bun. Suntem conştienţi de faptul că, pentru a păstra aceste realizări importante, avem nevoie de parteneri puternici şi o regiune extinsă prosperă, sigură şi democratică.

În acest sens, sprijinim dialogul ţărilor din Europa şi din bazinul mediteranean cu scopul de a se asculta unii pe alţii, de a învăţa unii de la ceilalţi şi de a se ajuta reciproc. Noi credem că APM oferă un cadru excelent din această privinţă", a declarat Iordache.