Ionuţ Stroe: 'Reînceperea competiţiilor sportive va depinde de evoluţia pandemiei'

"Pot spune că fotbalul îşi doreşte, ciclismul, automobilismul am auzit de câteva competiţii pe care doresc să le organizeze, motociclismul, deci e vorba despre mai multe sporturi care au date concrete pentru competiţii. Noi lucrăm la un cadru, pe care s-ar putea să-l adaptăm fiecărui sport, dar el va fi un cadru general, cine se încadrează poate începe competiţiile." - Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe. (Epoch Times România)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a mărturisit, joi, că a primit deja solicitări pentru organizarea de competiţii de la mai multe discipline sportive: fotbal, ciclism, automobilism şi motociclism.

Întrerupte după ce au apărut primele cazuri de infectare cu COVID-19 şi instaurarea stării de urgenţă, acesta a declarat că competiţiile vor putea fi reluate, dar acestea din urmă vor depinde de evoluţia pandemiei:

"Vor fi mai multe sporturi care îşi vor relua competiţii imediat ce vom avea gata un cadru general, aşa cum s-a întâmplat şi cu cadrul de pregătire a sportivilor. La 1 iunie spun eu că vom putea să avem acest cadru general, astfel încât să aibă la dispoziţie două săptămâni să se pregătească pentru începere. Pot spune că fotbalul îşi doreşte, ciclismul, automobilismul am auzit de câteva competiţii pe care doresc să le organizeze, motociclismul, deci e vorba despre mai multe sporturi care au date concrete pentru competiţii. Noi lucrăm la un cadru, pe care s-ar putea să-l adaptăm fiecărui sport, dar el va fi un cadru general, cine se încadrează poate începe competiţiile. Cum am făcut şi cu pregătirea. Eu cred că odată ce vom crea cadrul legal, mai multe sporturi vor îndeplini criteriile pentru reluarea competiţiilor..

Totul va depinde însă de evoluţia pandemiei, deci scenariul de începere a competiţiilor va urma celui de pregătire, e absolut normal să se întâmple lucrul ăsta, e firesc. Cred că putem avea acest cadru astfel încât, în două săptămâni, dacă totul merge bine să fie pus în aplicare", a spus Ionuţ Stroe.