Ion Terguţă: Guvernarea să înţeleagă - votul cetăţeanului nu poate fi anulat

Ion Terguţă, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova
Ion Terguţă, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova (facebook.com / Ion Terguţă)

Jurnalistul Ion Terguţă, purtător de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a declarat că organizatorii protestului din 26 august îşi propun scopuri politice în primul rând.

„Noi vrem ca această guvernare să înţeleagă în sfârşit că votul cetăţeanului contează cel mai mult şi sunt nişte drepturi pe care nu le pot restricţiona, cu atât mai mult nu le pot anula”, a declarat Terguţă în cadrul unei emisiuni de la 10 TV, în contextul invalidării alegerilor locale din municipiul Chişinău cu ajutorul deciziilor instanţelor de judecată moldoveneşti.

În opinia acestuia, dreptul cetăţeanului de a alege şi a fi ales trebuie respectat, de aici pornind şi teama foarte mare pentru viitoarele alegeri parlamentare în baza sistemului mixt de vot. Sistemul electoral care a fost construit este setat de o aşa manieră încât la sfârşit de campanie să câştige cei potriviţi puterii, „asta este marea noastră problemă”, a menţionat jurnalistul.

„Noi vrem ca acest sistem electoral să fie anulat. Noi vrem ca primarul ales, Andrei Năstase, să intre în funcţie, iar oamenii care au obstrucţionat acest proces să răspundă în faţa legii”, a adăugat Terguţă.

Totodată, acesta a ţinut să specifice că şi-ar dori, dacă e posibil, ca acei deputaţi care au plecat de la PLDM în alte partide, să înţeleagă în sfârşit că au provocat ţării un mare şi mare dezastru politic, în primul rând, care a dus la toate problemele există acum în Republica Moldova.

„Aceşti oameni, dacă sunt oameni de onoare, ar trebui să-şi depună mandatele şi să plece în general din politică. Ar fi un lucru onorabil pentru ei, un lucru corect faţă de cetăţeni şi faţă de partidele care i-au propulsat în politică”, a conchis Ion Terguţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe